Hem
Våra mål
Om oss
Fotogalleri
Produkter
Båtar
Kontakt
Västsvenskaskaldjur.se - Flatö 421, 474 91, Ellös
Kräftskal från Burfiskade Bohuskräftor 5 kg:

Kräftskal av hög kvalitet är grunden i en lyckad fond som ska utgöra stommen i en läcker skaldjurssoppa eller skaldjurssås. Kräsna kökschefer kommer att älska denna produkt som består primärt av huvud och klor från Burfiskade Bohuskräftor. Framför allt är det huvudet som innehåller stora mängder av fantastiska smaker.
Kräftstjärtar från Burfångad Bohuskräfta

De kräftor som saknar bägge klorna kan inte sorteras till Burfångade Bohuskräftor, men stjärtarna är lika delikata även om klorna saknas. Vi förväller, lösfryser och förpackar dem i återförslutningsbara lådor á 1 kg. Bara att ta upp så många perfekt rosaskimrande kräftstjärtar man behöver, skala och smörsteka. Detta till ett fastsatt pris vilket underlättar uträkningen för råvarukostnaden när menyer ska prissättas.
Burfångad Bohuskräfta: 6-10

Den största och grannaste burfångade havskräfta som finns att få. Oavsett hur den tillreds eller presenteras är detta en magnifik kräfta. Till skillnad från kusinen hummern medför inte storleken någon som helst negativ påverkan på köttets textur, utan även dessa jättekräftor blir helt perfekta i konsistens oavsett om de kokas eller gratineras. Saluförs i lådor om 5 kg uppdelat på 2 x 2.5 kg tråg.
Burfångade Bohuskräftor:11-15

Vår mellanstorlek som ändå är tillräcklig för att imponera på den mest bortskämde konnässören, uppvisad i gratinerat skick. Denna perfekt utsorterade kvalitetskräfta passar givetvis lika bra att koka efter konstens alla regler. Saluförs i lådor om 5 kg uppdelade på 2 x 2.5 kg tråg.
Burfångade Bohuskräftor 16-20

Den minsta storleken av våra burfångade havskräftor lämpar sig framförallt till stora buffeér eller i försäljningsdisken. Bör kokas i saltat vatten med mörk öl och färsk krondill för optimalt resultat. Saluförs i lådor om 5 kg uppdelade på 2 x 2.5 kg tråg.
Dillfrön i 10 kg hinkar á 65 :- kg.

Vi har valt att köpa in indiska klass 1 frön som anses vara de absolut bästa och förnämsta som går att köpa. Vi säljer dem i hinkar med tättförslutande lock som rymmer 20 l . Detta motsvarar 10 kg frön. Dessa frön kommer fullända ert skaldjurskok, vare sig det gäller kokta havskräftor, krabbor, hummer eller insjökräftor.
Skaldjurspaté:

Vår egentillverkade skaldjurspaté innehåller endast de bästa råvaror och inga tillsatser tillsätts. Våra pateér innehåller färs gjord på gädda, kokta stjärtar av burfångade havskräftor och räkor, ägg från frigående höns, havssalt, dill och peppar. Med andra ord inga konstigheter. Smaken kan beskrivas som len och mjuk med tydliga och sublima toner av skaldjur , en försiktig sälta samt precis lagom smak av dill. Serveras med fördel ihop med en romsås och lite sallad. Tillräckligt god att servera den mest kräsna gäst.
Skaldjursfond:

Vår egentillverkade skaldjursfond görs efter konstens alla regler med rostade skal från havskräfta , flamberade i Eau de Vie . Rotfrukter som skalas och rostas länge i olivolja tills de är gyllene. Mot slutet tillsätts tomatpuré till rotfrukterna och värmen sänks och tomatpurén bryns långsamt och detta hjälper skaldjurssmaken att blomma ut. Sedan tillsätts kallt vatten och kryddor. Efter detta sker ett avkok med efterföljande reducering till önskad smak och koncentration. Denna fond passar utmärkt som bas till både en klassisk Bisque eller i en Bohuslänsk fisk och skaldjursgryta. Denna produkt bör anses som unik eftersom den än så länge inte varit möjlig att köpa , inte förrän nu .